Betonkeverő

 

Betonkeverő: A betonkeverés célja, hogy a betonalkotókat egyenletes eloszlású anyaggá alakítsa, miközben az adalékszemcséket nedvessé teszi és cementpéppel vonja be. A keverés akkor jó, ha rövid idő alatt végbemegy, és egyenletes minőségű keveréket, friss betont eredményez. Az előállított beton minőségét alapvetően meghatározza a keverés módja, az adagolás sorrendje, a keverőedény töltöttsége, a keverési idő, a keverőgép fordulatszáma és az ürítés módja. Az építkezési munkák során egy betonkeverő a legalapvetőbb munkaeszköz. Először az alapozó munkákhoz használjuk, különösen akkor, ha nem nagyüzemi körülményekben gondolkozunk, hanem a kalákás építkezésben. Aztán a falazás során a falazóhabarcs megkeverésére szolgál. Jól jön majd a vakolásnál is, akár kész szárazvakolatot használunk, akár saját keverésűt. Később újra előkerül a betonkeverő a kerítés készítésénél, majd a kertkialakítás munkáinál; kerti utakat, tipegőket, szegélyeket készíthetünk betonból, a közreműködésével. A használat során az ilyen gépekre érvényes általános szabályokat kell betartanunk. Ezek közül talán a legfontosabb a megfelelő csatlakozó vezeték használata, amely csak földelt lehet, hibátlan állapotú, gumírozott, gumis csatlakozódugóval szerelt, fröccsenő víz ellen védett, legfeljebb 50 m hosszú. Toldás, javítás a csatlakozó vezetéken nem lehet. Óvjuk a csatlakozó vezetéket a használat során; ne álljon rajta a gép, ne törjön meg, ne menjen át rajta jármű, de még a talicska sem. Bármilyen elektromos hiba, zárlat észlelésekor óvatosan távolodjunk el a géptől, és magát a csatlakozó vezetéket áramtalanítsuk.
Mindig ügyeljünk a gép stabil elhelyezésére munka közben, és a munka végén sohase feledkezzünk meg az azonnali tisztításról. A dobot sóderrel és vízzel tisztítsuk ki, a ráragadt habarcsot ne ütögetéssel távolítsuk el.

További információért kattintson az alábbi linkre:

http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=1730 

 

Bérleti díj:  5 000 Ft

Az útmegmunkáló gépek karbantartása

Ezeknek a gépeknek a legnagyobb ellensége   a munkafolyamatok közbeni por,mely nagy károkat tehet a gépekben. A megfelelő karbantartást ne hagyjuk az utolsó pillanatra,inkább előbb végezzük el a karbantartást, még mielőtt a gép elromlik.

Bővebben...

Bérelhető Kango 950 Kis Kango +Véső 

Nagy teljesítményű gépek különböző bontási munkákhoz, oldalfalra, ill. aljzatra. Beton és tégla véséséhez-bontásához.

 

Bővebben...

Bérelhető Szalagcsiszoló Holzher

Folyamatos ragasztású vászonszalaggal felszerelt különböző finomságú csiszológép.

 

Bővebben...

Bérelhető Láncfűrész

Láncfűrész: A háztartásokban elektromos és benzinmotoros láncfűrészeket egyaránt használunk. Talán az első a praktikusabb, mert nincs szükség a meghajtómotor semmiféle karbantartására; a konnektorba kapcsolás után azonnal üzemkész.

 

Bővebben...