Betonkeverő

 

Betonkeverő: A betonkeverés célja, hogy a betonalkotókat egyenletes eloszlású anyaggá alakítsa, miközben az adalékszemcséket nedvessé teszi és cementpéppel vonja be. A keverés akkor jó, ha rövid idő alatt végbemegy, és egyenletes minőségű keveréket, friss betont eredményez. Az előállított beton minőségét alapvetően meghatározza a keverés módja, az adagolás sorrendje, a keverőedény töltöttsége, a keverési idő, a keverőgép fordulatszáma és az ürítés módja. Az építkezési munkák során egy betonkeverő a legalapvetőbb munkaeszköz. Először az alapozó munkákhoz használjuk, különösen akkor, ha nem nagyüzemi körülményekben gondolkozunk, hanem a kalákás építkezésben. Aztán a falazás során a falazóhabarcs megkeverésére szolgál. Jól jön majd a vakolásnál is, akár kész szárazvakolatot használunk, akár saját keverésűt. Később újra előkerül a betonkeverő a kerítés készítésénél, majd a kertkialakítás munkáinál; kerti utakat, tipegőket, szegélyeket készíthetünk betonból, a közreműködésével. A használat során az ilyen gépekre érvényes általános szabályokat kell betartanunk. Ezek közül talán a legfontosabb a megfelelő csatlakozó vezeték használata, amely csak földelt lehet, hibátlan állapotú, gumírozott, gumis csatlakozódugóval szerelt, fröccsenő víz ellen védett, legfeljebb 50 m hosszú. Toldás, javítás a csatlakozó vezetéken nem lehet. Óvjuk a csatlakozó vezetéket a használat során; ne álljon rajta a gép, ne törjön meg, ne menjen át rajta jármű, de még a talicska sem. Bármilyen elektromos hiba, zárlat észlelésekor óvatosan távolodjunk el a géptől, és magát a csatlakozó vezetéket áramtalanítsuk.
Mindig ügyeljünk a gép stabil elhelyezésére munka közben, és a munka végén sohase feledkezzünk meg az azonnali tisztításról. A dobot sóderrel és vízzel tisztítsuk ki, a ráragadt habarcsot ne ütögetéssel távolítsuk el.

További információért kattintson az alábbi linkre:

http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=1730 

 

Bérleti díj:  4 000 Ft

Barkácsgépeink karbantartása

 

Barkácsgépeink megfelelő karbantartása nagymértékben megnöveli azok élettartamát és biztonságos használatát.

 

Bővebben...

Bérelhető Pionjear 130

Nagy teljesítményű gépek különböző bontási munkákhoz, oldalfalra, ill. aljzatra. Beton és tégla véséséhez-bontásához.

 

Bővebben...

Bérelhető Parkettacsiszoló Mignon

Parketták újralakkozása előtti csiszolásra-finom-durva vásznakkal, illetve a széleken kerek csiszolóvásznakkal, amihez külön szélcsiszológép kölcsönözhető. A gépek porgyűjtő zsákkal vannak felszerelve. Különböző finomságú vásznakat lehet használni.

 

Bővebben...

Bérelhető Láncfűrész

Láncfűrész: A háztartásokban elektromos és benzinmotoros láncfűrészeket egyaránt használunk. Talán az első a praktikusabb, mert nincs szükség a meghajtómotor semmiféle karbantartására; a konnektorba kapcsolás után azonnal üzemkész.

 

Bővebben...

© 2021 ADZO Bt