Lombszívó

 

Lombszívó: Az utóbbi 4-5 évben váltak divatossá a lombszívók, amelyek segítségével - a seprőt és lombgereblyét kiszorítva - gépi erővel takaríthatjuk el a lehullott avart. E nagyméretű "porszívók" közös jellemzője, hogy a motortengelyük közvetlenül egy turbinát forgat, amely a nagy teljesítményű légszállítással felszívja a száraz leveleket. Az avar és lombszívók általában nem csak szívni, hanem fújni is tudnak, mert a levegő áramlási iránya megfordítható bennük. A fújó funkció kétféle használati lehetőséget kínál. Megkönnyíti a nedves, összetapadt levelek összeszedését a betonról, vagy aszfaltról, mert az erős légáramlat alákap a leveleknek, és segít egy helyre összeterelni őket. Egyesek eleve arra a módszerre esküsznek, hogy a leveleket először össze kell fújni a kert egy sarkába, szegletébe, majd a szívó funkcióra váltott géppel innen - egy helyben állva - lehet felszívni a teljes mennyiséget. Ne tagadjuk, hogy a lombszívók használata - a lombgereblyékkel szemben - részben divat is. Azonban vannak olyan helyek, ahová a lombgereblyével egyszerűen nem lehet hozzáférni, a lombszívó viszont ott is használható. Gondoljunk csak arra, amikor a levelek a sövény közé vagy a virágágyásokra hullnak, ahonnan szinte lehetetlen a hagyományos eszközökkel kiszedni, a növények sérülése nélkül. Lombszívónkkal, vagy ez esetben inkább fújónkkal viszont gond nélkül eltávolíthatjuk őket a kényes helyekről is. A szívó-fújó funkció átváltása egy külső kar segítségével a gép belsejében lévő terelőlemezekkel történik. Vigyáznunk kell arra, hogy amikor szívásról fújásra váltunk, a gépet mindig fel kell emelnünk, nehogy valamilyen nagyobb darab legyen éppen a terelőlemezek között, és az átváltással sérülést, törést okozzunk.

További információért kattintson az alábbi linkre:

http://www.ezermester.hu/articles/article.php?getarticle=181 

 

Bérleti díj: 4 000 Ft

 

Az útmegmunkáló gépek karbantartása

Ezeknek a gépeknek a legnagyobb ellensége   a munkafolyamatok közbeni por,mely nagy károkat tehet a gépekben. A megfelelő karbantartást ne hagyjuk az utolsó pillanatra,inkább előbb végezzük el a karbantartást, még mielőtt a gép elromlik.

Bővebben...

Bérelhető Pionjear 130

Nagy teljesítményű gépek különböző bontási munkákhoz, oldalfalra, ill. aljzatra. Beton és tégla véséséhez-bontásához.

 

Bővebben...

Bérelhető Parkettacsiszoló Mignon

Parketták újralakkozása előtti csiszolásra-finom-durva vásznakkal, illetve a széleken kerek csiszolóvásznakkal, amihez külön szélcsiszológép kölcsönözhető. A gépek porgyűjtő zsákkal vannak felszerelve. Különböző finomságú vásznakat lehet használni.

 

Bővebben...

Bérelhető Vizes Aszfaltvágó

Aszfalt , illetve beton vágásra alkalmas, vízhűtéses Honda motorral ellátott vágógép. 350mm-es tárcsaátmérővel, ill. különböző minőségű tárcsák kaphatók.

 

Bővebben...